Tutarsızlık Uyarısı

"Kısa" yazılar yazmak istediğimi söylemiş miydim?


30 Ocak 2011 Pazar

İdeal ?

İçinde bulunulan şartların "ideal"leri oluyor ya hep, istek nesneleri değişiyor ortama göre vs..
Şartlanmışlıkları aşamıyor sonra çoğu insan hani, çoğunluğun beğenileri ve beklentileri o yönde ise diğer yöne gitmek aklına gelmiyor falan... Ki çoğunluğun beğenisi demek de basit bir şey değil aslında, bilinçaltına işliyor farketmeden.
Kendi isteklerini algılamak için kendinin sağlam gözlemcisi olmak gerek.

Ondandır ki türk dizileri karakterlerini, ordaki güya tutkulu ilişkileri örnek alan tonla çocukceğiz oluyor ortalıkta. Beğenilen, arzu edilen, "cazip kız modeli" olmak için, kafayı onlar "gibi" seksi, onlar "gibi" çekici olmakla bozmuş ; ortamdaki ağırlığını anca nazlanarak ona buna trip atarak kazanacağı çıkarımını yapmış olanlar, yetişkinlerin dünyasına da kompleksli, entrika manyağı, tatavacı, somurtuk kadın tipi olarak hoşgeliyor. Hem kendine hem çevresine zarar...
Adam olacak cocuklar için de ilginç centilmenlik kalıpları çiziliyor, gerçek ve dogalından uzak. Çocuk anca pahalı hediyeler alarak kızı etkileyebileceğini falan sanıyor o süreçte.
Bu süreçten hiç çıkamayanlar çok.
Şu olmalı bu olmalı gibi şeyler yüzünden ilişkiler de "zorunluluklar topluluğu" olarak algılanıyor zaten sonra. Al sana ne hissedildiğinden önce neler yapılması nasıl olması "gerektiğine" kafa yorulan, kurallara göre oynanan bir sürü hissiz beraberlik.

Giderek sayısı çoğalan mutsuz ama alanında "ideal" hisseden insanlar topluluğu. İdeal koca, ideal kadın, ideal evlat... Nasıl hissettikleri ne oldukları degil nasıl göründükleri önemli bazıları için.

Allah kurtarsın diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder