Tutarsızlık Uyarısı

"Kısa" yazılar yazmak istediğimi söylemiş miydim?


25 Şubat 2012 Cumartesi

Mutfak

Bir önceki postta "üretmek", "güzellik paylaşmak" demişken ;
Üretmek-yaratmak dediğimiz şey, insanı "var hissettiren" bir şey demişken....

Üretmenin çook sınırsız bir şey olduğunu paylaşmalıyım.
Tabi ki teknik-sanatsal vs bir çok somut şey üretilebilir her daim. Ancak bir insanda anlık da olsa bir duygu oluşturabilmişseniz şu ya da bu şekilde, bu da bir üretimdir zannımca.
Anlık bir ışıltı, anlık bir heyecan, anlık bir sevinç vs üretebilir bir insan başka bir insana.  Belki ürettiği somut bir şey ile, belki gözündeki bir pırıltıyla, güzel duruşu ile.
Duygusal, fiziksel heeer türlü güzelliği doya doya yaşamalı, paylaşmalı insan, elinde olanı ardına koymamalı pek.

"Estetik" önemli bir şey. "Güzel" şeyler önemli, "beğenebilmek" çok güzel.

Ben küçük yaşlarımdan beri hem matematiği feni severim, hem görsel-duyusal her türlü sanatı, "güzel" olanı yani, karşısındakine bir duygu üretebilenini.

Bizi sayısalcı-sözelci - sanatçı vs diye ayırıyorlar, ne kötü.
Sayısalcıların hayal kurabilmeye, güzellikleri hissetmeye ihtiyacları var, insanları anlayabilmeye, ifade edebilmeye ; sözelcilerin, sanatçıların da hissettiklerini, teorilerini, hayal ettiklerini nasıl uygulayabileceklerine dair teknik bilgiye, sisteme..

Bir mutfak düşünün, hayaller, denemeler, teoriler, pratikler, ölçüler... Heerşeye ihtiyacınız var, biri olmadan istediğiniz sonuç her zaman biraz eksik kalır.
Sanat tarafı hayal kurabilmeyi, uçabilmeyi sağlıyor , teknik bilgiler o hayale nasıl ulaşılabileceğini söylüyor.
Üretmek dediğin, hayal etmekten başlıyor. Hayallerini üretebilme fırsatın olunca daha cok hayal kuruyorsun, daha cok yaratıyorsun, döngü sürüp gidiyor..

Bakın ben neler ile oynuyorum mesela.. Hayal kurmak için, beynin monotonlaşmaması için insanı süper zinde tutuyor bir şeyler üretmeye çalışmak. İlham her yerde :)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder